ROCK THE PARK

ROCK THE PARK

Aug 2024
10

Uppsala Parksnäckan

Dörrarna öppnar: 18:00,
Konsertstart: 20:00
Biljetter

DARK TRANQUILLITY + MYRKUR + SYLVAINE + MEZZROW

Rock The Park arrangeras av Kaliber Live och FKP Scorpio.

10 augusti är det äntligen dags att återigen vända upp och ner på Parksnäckan. Årets upplaga av Rock The Park blir en tung helkväll i fyra akter, där legendariska favoriter möter moderna nyskapare. Vi ger er:

DARK TRANQUILLITY
Legendarer, pionjärer, stilbildare. Ända sedan debuten 1993 har Dark Tranquillity varit med och definierat Göteborgs-soundet och mejslat fram den moderna, melodiska death metalen. ”The Gallery”, ”We Are the Void”, ”Atoma” – favoriterna är många. Med sina intrikata gitarrmelodier och dynamiska texter har bandet konstant fortsatt att botaniserat i existentiella frågor. Nu ser vi fram emot att få höra nytt material. Snart är den efterlängtade uppföljaren till 2020 års ”Moment” här!

MYRKUR
Hon klev ut som ett enkvinnaprojekt i framkanten av den andra vågens black metal och krossade det mesta. Sen tog hon en kraftfull sväng och blev något mycket större. Genom att närma sig folkmusikens mystiska värld och ödesmättade, mörka undertoner blev Myrkur ett fenomen. Med det senaste albumet ”Spine” sammanförde hon folkmusiken med de tidiga årens tyngd. Resultatet blev ett gotiskt, drömskt vidunder.

SYLVAINE
Genom att utforska gränslandet mellan pop/rock och black metal har Sylvaine gjort sig känd för sin enorma förmåga att väva ihop melankoliskt vackra ljudlandskap med ett kraftfullt uttryck. Med inspiration från bland andra Alcest och Astronoid skapar Sylvaine en unik musikalisk upplevelse, som smidigt rör sig mellan olika genrer.

MEZZROW
Det som började som en powertrio i Nyköping utvecklades snabbt till thrashbandet Mezzrow. Och resten är ett kapitel stolt, modern, svensk musikhistoria. Efter det legendariska debutalbumet ”Then Came The Killing” skulle det dröja över 30 år innan uppföljaren kom. Men förra året avtäcktes äntligen det löjligt efterlängtade albumet ”Summon Thy Demons”.

Kontakt

Kontakt